RABARBERDESSERT
Denna goda och lättlagade rabarberkräm passar man på att göra när rabarbern har säsong och är späd och fräsch. Servera den tillsammans med vår goda vaniljsås eller med grädde.
4 portioner
750 g rabarber
2½ dl vatten
drygt 3 dl farin
1½ msk potatismjöl
Sås:
3½ dl mjölk
2 ägg
2 msk socker
1½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Tips:
Färska rabarber går mycket lätt och
bra att frysa in. Skölj rabarbern, skär
den i bitar och förpacka i plastpåse.
Skölj rabarbern och skala den om den är grov. Skär den i bitar, 2 - 3 cm långa. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och låt den koka mjuk under lock. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle och under omrörning. Låt krämen endast få ett uppkok.
Gör såsen. Blanda mjölk, ägg och socker i en kastrull. Låt blandningen sjuda upp under vispning. Häll upp såsen i en skål och vispa i den då och då tills den kallnat. Vispa upp grädden med vaniljsockret och rör ned den i såsen.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Denna goda och lättlagade rabarberkräm passar man på att göra när rabarbern har säsong och är späd och fräsch. Servera den tillsammans med vår goda vaniljsås eller med grädde.
4 portioner
750 g rabarber
2½ dl vatten
drygt 3 dl farin
1½ msk potatismjöl
Sås:
3½ dl mjölk
2 ägg
2 msk socker
1½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Tips:
Färska rabarber går mycket lätt och
bra att frysa in. Skölj rabarbern, skär
den i bitar och förpacka i plastpåse.
Skölj rabarbern och skala den om den är grov. Skär den i bitar, 2 - 3 cm långa. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och låt den koka mjuk under lock. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle och under omrörning. Låt krämen endast få ett uppkok.
Gör såsen. Blanda mjölk, ägg och socker i en kastrull. Låt blandningen sjuda upp under vispning. Häll upp såsen i en skål och vispa i den då och då tills den kallnat. Vispa upp grädden med vaniljsockret och rör ned den i såsen.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar