torsdag 8 maj 2014

Rabarberdessert

RABARBERDESSERT

Denna goda och lättlagade rabarberkräm passar man på att göra när rabarbern har säsong och är späd och fräsch. Servera den tillsammans med vår goda vaniljsås eller med grädde.

4 portioner

750 g rabarber
2½ dl vatten
drygt 3 dl farin
1½ msk potatismjöl

Sås:
3½ dl mjölk
2 ägg
2 msk socker
1½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Tips:
Färska rabarber går mycket lätt och
bra att frysa in. Skölj rabarbern, skär
den i bitar och förpacka i plastpåse.


Skölj rabarbern och skala den om den är grov. Skär den i bitar, 2 - 3 cm långa. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och låt den koka mjuk under lock. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle och under omrörning. Låt krämen endast få ett uppkok.

Gör såsen. Blanda mjölk, ägg och socker i en kastrull. Låt blandningen sjuda upp under vispning. Häll upp såsen i en skål och vispa i den då och då tills den kallnat. Vispa upp grädden med vaniljsockret och rör ned den i såsen.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar