torsdag 8 maj 2014

Korv- och makaronigryta

KORV- OCH MAKARONIGRYTA

Av korv och makaroner kan man laga en relativt billig gryträtt. De råa purjolöksringarna är knaprigt goda och ger verkligen smak åt anrättningen.

4 portioner

4 dl makaroner
vatten, salt
2 gula lökar
300 g falukorv
100 g medvurst eller annan rökt korv
2 msk smör eller margarin
4 dl tomatjuice
1 krm vitpeppar
ev salt
1 purjolök


Koka makaronerna i lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten) enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka lökarna. Dra skinnet av korvarna. Skär dem i tärningar eller strimlor. Fräs korv och lök tillsammans i litet matfett i en gryta. Häll på tomatjuicen och låt allt sjuda på svag värme tills löken känns lagom mjuk. Krydda med peppar och ev salt.

Skölj och ansa purjolöken. Strimla den fint. Häll av vattnet från makaronerna och blanda de heta makaronerna med korvröran. Strö över purjolöksringarna och servera.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar