onsdag 21 maj 2014

Piffigt potatismos

PIFFIGT POTATISMOS

Smaksätt potatismoset med rikligt av riven ost och gratinera det sedan i ugnen. Ett mos som passar till det mesta och de flesta.

4 portioner

6 medelstora potatisar
vatten, salt
4 msk smör eller margarin
2 dl gräddfil
1 dl mjölk
5 dl riven ost
½ tsk paprikapulver
½ - 1 tsk salt
½ krm vitpeppar
3 msk parmesan
2 - 3 msk hackad persilja

Serveringstips:
Servera ostmoset till korvrätter,
grillad kyckling, kassler eller stekt
fisk.


Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den i lättsaltat vatten 15 - 20 minuter. Låt potatisen rinna av och mosa den. Blanda ned matfett, gräddfil, mjölk och riven ost. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.

Lägg moset i en ugnssäker form och strö över parmesan och persilja. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 10 - 15 minuter eller tills moset fått litet färg. Servera moset.


Tid för tillagning:
Förberedelse ca 10 minuter
Tid på spisen 15 - 20 minuter
Tid i ugnen 10 - 15 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar