lördag 10 maj 2014

Persikor med vaniljyoghurt

PERSIKOR MED VANILJYOGHURT

Fluffig yoghurt med vaniljsmak förgyller persikorna. Det går lika bra att använda färsk som konserverad frukt till denna goda och lättlagade dessert.

4 portioner

4 färska persikor
eller 1 burk konserverade, 825 g
2½ dl socker
2½ dl vatten
2 tsk vaniljsocker

Vaniljyoghurt:
1½ dl vispgrädde
4 msk naturell yoghurt
2 msk vaniljsocker

Garnering:
färsk mynta, färska bär
eller riven choklad

Tips:
Om persikorna är svåra att skala,
gör ett kryss i skalet och doppa dem
i kokande vatten.


Skala persikorna, halvera dem och ta bort kärnorna. Koka upp socker, vatten och vaniljsocker i en kastrull. Lägg i persikorna och sjud dem tills de är mjuka, 5 - 10 minuter. Konserverade persikor: Koka upp persikolagen och vaniljsockret. Lägg i persikorna och låt dem bli varma.

Vispa grädden lätt och blanda den med yoghurten. Rör i vaniljsockret. Lägg upp de varma persikorna i portionsskålar, häll över litet av lagen och lägg på en klick vaniljyoghurt. Garnera med mynta.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar