PERSIKOR MED VANILJYOGHURT
Fluffig yoghurt med vaniljsmak förgyller persikorna. Det går lika bra att använda färsk som konserverad frukt till denna goda och lättlagade dessert.
4 portioner
4 färska persikor
eller 1 burk konserverade, 825 g
2½ dl socker
2½ dl vatten
2 tsk vaniljsocker
Vaniljyoghurt:
1½ dl vispgrädde
4 msk naturell yoghurt
2 msk vaniljsocker
Garnering:
färsk mynta, färska bär
eller riven choklad
Tips:
Om persikorna är svåra att skala,
gör ett kryss i skalet och doppa dem
i kokande vatten.
Skala persikorna, halvera dem och ta bort kärnorna. Koka upp socker, vatten och vaniljsocker i en kastrull. Lägg i persikorna och sjud dem tills de är mjuka, 5 - 10 minuter. Konserverade persikor: Koka upp persikolagen och vaniljsockret. Lägg i persikorna och låt dem bli varma.
Vispa grädden lätt och blanda den med yoghurten. Rör i vaniljsockret. Lägg upp de varma persikorna i portionsskålar, häll över litet av lagen och lägg på en klick vaniljyoghurt. Garnera med mynta.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Fluffig yoghurt med vaniljsmak förgyller persikorna. Det går lika bra att använda färsk som konserverad frukt till denna goda och lättlagade dessert.
4 portioner
4 färska persikor
eller 1 burk konserverade, 825 g
2½ dl socker
2½ dl vatten
2 tsk vaniljsocker
Vaniljyoghurt:
1½ dl vispgrädde
4 msk naturell yoghurt
2 msk vaniljsocker
Garnering:
färsk mynta, färska bär
eller riven choklad
Tips:
Om persikorna är svåra att skala,
gör ett kryss i skalet och doppa dem
i kokande vatten.
Skala persikorna, halvera dem och ta bort kärnorna. Koka upp socker, vatten och vaniljsocker i en kastrull. Lägg i persikorna och sjud dem tills de är mjuka, 5 - 10 minuter. Konserverade persikor: Koka upp persikolagen och vaniljsockret. Lägg i persikorna och låt dem bli varma.
Vispa grädden lätt och blanda den med yoghurten. Rör i vaniljsockret. Lägg upp de varma persikorna i portionsskålar, häll över litet av lagen och lägg på en klick vaniljyoghurt. Garnera med mynta.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar