lördag 10 maj 2014

Bondmorans köttgryta

BONDMORANS KÖTTGRYTA

Högrev passar utmärkt att göra en gryta av. Låt bara köttet puttra tills det är riktigt mört. Kokt potatis eller ris och sallad passar bra att servera till.

4 portioner

500 - 600 g benfri högrev
1 gul lök
1 bit purjolök, ca 25 g
1 morot
1 grön paprika
1 röd paprika
1 - 2 msk smör eller margarin
salt, peppar
2½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rödvin
1 tsk vinäger
1 burk hela tomater, 400 g
2 msk chilisås


Skär köttet i jämnstora bitar. Hacka lök och purjolök. Skala moroten och ansa paprikorna. Skär dem i små tärningar. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ned löken och låt det fräsa några minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och vinäger. Låt det småputtra under lock 30 minuter. Blanda ned purjolök, morot, paprikor, tomater och chilisås. Låt det koka ca 15 minuter elelr tills köttet är mört.

Smaka av med salt och peppar och servera grytan.

Tid för tillagning:
Förberedelse ca 20 minuter
Tid på spisen ca 1 timme



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar