INDISK BIFFPANNA
Inspirerade av det indiska köket har vi gjort en biffpanna med pikant smak av nejlika och kummin. Laga den dagen innan, så framträder smakerna bättre.
4 portioner
450 - 500 g benfritt nötkött,
t ex innanlår, fransyska eller
utskuren biff
2 msk vetemjöl
1/4 tsk salt
1 krm peppar
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk matolja
1 msk smör eller margarin
2½ dl köttbuljong
1½ msk rödvinsvinäger
3 msk russin
1/4 tsk kummin
1 krm mald nejlika
1 dl vispgrädde
Serveringstips:
Grön bandspaghetti eller ris
och kokt spenat.
Skär köttet i strimlor. Blanda mjöl, salt och peppar på ett fat och vänd köttet i blandningen. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Skala och skiva löken. Värm olja och matfett i en stekgryta eller stor stekpanna och bryn köttet i omgångar tills det fått färg. Lägg tillbaka köttet i pannan och blanda ned paprika och lök.
Tillsätt buljong, vinäger, russin, kummin och nejlika. Låt koka under lock på svag värme ca 45 minuter. Tillsätt grädde och låt alltsammans småputtra utan lock 5 - 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 1 timme
Inspirerade av det indiska köket har vi gjort en biffpanna med pikant smak av nejlika och kummin. Laga den dagen innan, så framträder smakerna bättre.
4 portioner
450 - 500 g benfritt nötkött,
t ex innanlår, fransyska eller
utskuren biff
2 msk vetemjöl
1/4 tsk salt
1 krm peppar
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk matolja
1 msk smör eller margarin
2½ dl köttbuljong
1½ msk rödvinsvinäger
3 msk russin
1/4 tsk kummin
1 krm mald nejlika
1 dl vispgrädde
Serveringstips:
Grön bandspaghetti eller ris
och kokt spenat.
Skär köttet i strimlor. Blanda mjöl, salt och peppar på ett fat och vänd köttet i blandningen. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Skala och skiva löken. Värm olja och matfett i en stekgryta eller stor stekpanna och bryn köttet i omgångar tills det fått färg. Lägg tillbaka köttet i pannan och blanda ned paprika och lök.
Tillsätt buljong, vinäger, russin, kummin och nejlika. Låt koka under lock på svag värme ca 45 minuter. Tillsätt grädde och låt alltsammans småputtra utan lock 5 - 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 1 timme

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar