lördag 10 maj 2014

Färsrulader med gräddsås

FÄRSRULADER MED GRÄDDSÅS

Att laga rulader är enklare än man kanske tror och resultatet blir en spännande överraskning. Fyll med goda grönsaker och servera i gräddsås.

4 portioner

400 g blandfärs
4 msk ströbröd
1½ dl mjölk
1 1/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
2 msk senap
2 msk smör eller margarin

Fyllning:
½ röd paprika
½ gul lök
1 msk smör eller margarin
½ dl hackad persilja

Sås:
3½ dl köttbuljong
1½ dl kaffegrädde
1½ msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 msk mild chilisås
½ - 1 tsk kinesisk soya
salt, peppar

Garnering:
hackad persilja


Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 5 minuter. Blanda färsen med salt, peppar, ägg och senap. Blanda till sist ned ströbrödet.

Fyllning: Hacka paprika och lök. Smält matfettet och fräs paprika, lök och persilja 3 - 5 minuter. Platta ut färsen på vattensköljd skärbräda till en platta, ca 40 x 20 cm. Skär den i 8 rutor. Fördela fyllningen på rutorna och rulla ihop dem till rulader.

Bryn matfettet i en stekpanna och stek ruladerna på medelvärme tills de är genomstekta, ca 10 minuter. Ta upp dem och håll dem varma.

Vispa ur pannan med buljongen och tillsätt grädde. Koka upp. Blanda matfett och mjöl. Vispa ned redningen i skyn och låt såsen koka ca 3 minuter. Smaksätt med chilisås, soya, salt och peppar. Värm ruladerna i såsen och strö över persilja. Servera ruladerna.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 - 30 minuter
Tid på spisen 30 - 35 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar