lördag 10 maj 2014

Partysandwiches

PARTYSANDWICHES

Det här receptet ger dig tips på två olika varianter av snittar, en med tonfiskfyllning och en med krabbfyllning. Bjud ett glas mousserande vin till.

10 - 12 tonfisksnittar

10 - 12 skivor formfranska
5 - 6 salladsblad
1 burk tonfisk i vatten, 185 g
½ gul lök
1½ dl majonnäs
1 krm salt
1 - 2 krm svartpeppar
svart kaviar
vindruvor


10 - 12 krabbsnittar

10 - 12 skivor formfranska
5 - 6 salladsblad
1 burk salladskrabba, 170 g
2 hårdkokta ägg
4 msk majonnäs
2 kvistar klippt dill
1 krm salt
röd kaviar
dillkvistar


Tonfisksnittar:

Rosta brödskivorna. Lägg salladsblad på hälften av brödskivorna. Låt tonfisken rinna av väl. Hacka löken. Blanda tonfisk, lök och majonnäs i en skål. Krydda med salt och peppar. Fördela fyllningen på brödskivorna med salladsblad. Lägg de resterande brödskivorna ovanpå. Halvera bröden till trekanter. Garnera snittarna. Stick ev tandpetare genom garnering och bröd.


Krabbsnittar:

Rosta brödskivorna. Lägg salladsblad på hälften av brödskivorna. Låt salladskrabban rinna av väl. Hacka äggen. Blanda krabba, ägg, majonnäs, klippt dill och salt. Fördela fyllningen på brödskivorna med salladsblad. Lägg de resterande brödskivorna ovanpå. Halvera bröden till trekanter och garnera snittarna.

Tid för tillagning:
Ca 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar