"GOTT FRÅN IGÅR"
Av överbliven kokt potatis gör du en makalöst god gratäng. Den går dessutom mycket snabbt att tillaga.
4 portioner
8 - 10 kokta kalla potatisar
150 g rökt skinka
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
peppar
2½ dl mellangrädde
4 msk chilisås
3 msk majonnäs
Garnering:
persilja
Tips:
Skinkan kan bytas ut mot rester
av stekt eller kokt kött eller kyckling.
Strö riven ost över före gratinering.
Serveringstips:
Sallad, bröd och ost.
Riv de kokta potatisarna grovt på ett rivjärn eller skär dem i tunna strimlor. Skär skinkan i bitar. Varva potatis, skinka, persilja, salt och litet peppar i en ugnssäker form. Vispa grädden, men inte alltför tjock. Blanda ned chilisås och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Klicka grädden över potatisen. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 10 - 15 minuter. Strö över hackad persilja och servera gratängen.
Tid för tillagning:
Förberedelse ca 15 minuter
Tid i ugnen 10 - 15 minuter
Av överbliven kokt potatis gör du en makalöst god gratäng. Den går dessutom mycket snabbt att tillaga.
4 portioner
8 - 10 kokta kalla potatisar
150 g rökt skinka
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
peppar
2½ dl mellangrädde
4 msk chilisås
3 msk majonnäs
Garnering:
persilja
Tips:
Skinkan kan bytas ut mot rester
av stekt eller kokt kött eller kyckling.
Strö riven ost över före gratinering.
Serveringstips:
Sallad, bröd och ost.
Riv de kokta potatisarna grovt på ett rivjärn eller skär dem i tunna strimlor. Skär skinkan i bitar. Varva potatis, skinka, persilja, salt och litet peppar i en ugnssäker form. Vispa grädden, men inte alltför tjock. Blanda ned chilisås och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Klicka grädden över potatisen. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 10 - 15 minuter. Strö över hackad persilja och servera gratängen.
Tid för tillagning:
Förberedelse ca 15 minuter
Tid i ugnen 10 - 15 minuter

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar