lördag 10 maj 2014

"Gott från igår"

"GOTT FRÅN IGÅR"

Av överbliven kokt potatis gör du en makalöst god gratäng. Den går dessutom mycket snabbt att tillaga.

4 portioner

8 - 10 kokta kalla potatisar
150 g rökt skinka
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
peppar
2½ dl mellangrädde
4 msk chilisås
3 msk majonnäs

Garnering:
persilja

Tips:
Skinkan kan bytas ut mot rester
av stekt eller kokt kött eller kyckling.

Strö riven ost över före gratinering.

Serveringstips:
Sallad, bröd och ost.


Riv de kokta potatisarna grovt på ett rivjärn eller skär dem i tunna strimlor. Skär skinkan i bitar. Varva potatis, skinka, persilja, salt och litet peppar i en ugnssäker form. Vispa grädden, men inte alltför tjock. Blanda ned chilisås och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Klicka grädden över potatisen. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 10 - 15 minuter. Strö över hackad persilja och servera gratängen.

Tid för tillagning:
Förberedelse ca 15 minuter
Tid i ugnen 10 - 15 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar