torsdag 8 maj 2014

Paprikarisotto

PAPRIKARISOTTO

Mustig risotto med tärnat nötkött. Smaksätt den med paprikapulver och timjan och låt dina tankar gå till Ungern.

4 portioner

400 g benfritt, mört nötkött
4 skivor bacon
1 gul lök
1 grön paprika
1 - 2 msk matolja
½ tsk salt
1 tsk timjan
2 tsk paprikapulver
2½ dl köttbuljong
2 dl långkornigt ris
1 burk hela tomater, 400 g

Serveringstips:
Sallad, bröd och en bit ost.


Skär köttet i jämnstora tärningar. Skär baconet i bitar och hacka löken. Strimla paprikan. Värm oljan i en kastrull och bryn köttet tills det fått litet färg. Blanda ned bacon och lök och låt det fräsa några minuter. Strö över salt, timjan och paprikapulver. Blanda ned buljong, ris och tomater.

Låt alltsammans koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Blanda ned paprikan efter ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera risotton.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar