torsdag 8 maj 2014

Bakad potatis med färsröra

BAKAD POTATIS MED FÄRSRÖRA

Bakade potatisar fyllda med en härlig färsröra är både mättande och gott. Nötfärsen kan bytas ut mot korv eller rester av kött.

4 portioner

4 stora potatisar

Fyllning:
½ gul lök
½ grön paprika
4 msk smör eller margarin
200 g nötfärs
1 msk tomatpuré
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk mejram
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Tips:
Strö litet riven ost över potatisarna
före gratineringen.


Tvätta potatisarna noga och torka dem. Gör ett kryss i skalet med en kniv. Baka potatisarna i mitten av ugnen i 200° 45 - 55 minuter.

Hacka lök och paprika till fyllningen. Smält 1 msk matfett i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Blanda ned färsen och bryn den tills den fått färg. Blanda ned paprika och tomatpuré och låt allt fräsa under lock ca 10 minuter.

Skär av ett lock på varje potatis och gröp ur dem. Blanda hälften av det urgröpta moset med resten av matfettet. Blanda ned potatismoset i färsröran och krydda med vitlök, mejram, salt och peppar. Fyll potatisarna med färsröran, sätt in dem i ugnen i 200° ca 10 minuter eller tills de är riktigt varma.

Servera rätten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 - 20 minuter
Tid i ugnen ca 1 timme



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar