FRASIGA KRABBKAKOR
Härligt krispiga krabbkakor som smakar bäst om de steks strax innan de ska serveras. Tillaga dem i förväg och förvara dem i kylen.
12 st
2 burkar krabba, ca 340 g
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl hackad salladslök eller purjolök
1 dl finhackad dill
½ - 1 msk citronsaft
1 msk majonnäs
1½ tsk fransk senap
1 tsk Worcestershiresås
½ tsk salt
2 msk smör eller margarin
till stekning
Majonnäs:
2 äggulor
1 msk citronsaft
1 tsk senap
1 krm salt
2 - 2½ dl matolja
cayennepeppar
½ dl hackad dill
Serveringstips:
Krispig grönsallad och citronklyftor.
Låt krabban rinna av väl. Rör ned samtliga ingredienser till krabbkakorna i en bunke, smaka av och krydda ev mer. Forma 12 kakor av smeten. Lägg kakorna på ett fat, platta till dem något och låt dem stå kallt ca 30 minuter.
Majonnäs: Vispa samman äggulor, citronsaft, senap och salt, gärna i en matberedare eller mixer. Tillsätt oljan under kraftig vispning, först droppvis och efter hand i en fin stråle. Vispa tills majonnäsen tjocknar. Smaksätt med cayennepeppar och dill.
Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek krabbkakorna ca 3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna. Lägg upp krabbkakorna på ett serveringsfat och servera dem genast tillsammans med majonnäsen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i kylen 30 minuter
Tid på spisen ca 6 minuter
Härligt krispiga krabbkakor som smakar bäst om de steks strax innan de ska serveras. Tillaga dem i förväg och förvara dem i kylen.
12 st
2 burkar krabba, ca 340 g
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl hackad salladslök eller purjolök
1 dl finhackad dill
½ - 1 msk citronsaft
1 msk majonnäs
1½ tsk fransk senap
1 tsk Worcestershiresås
½ tsk salt
2 msk smör eller margarin
till stekning
Majonnäs:
2 äggulor
1 msk citronsaft
1 tsk senap
1 krm salt
2 - 2½ dl matolja
cayennepeppar
½ dl hackad dill
Serveringstips:
Krispig grönsallad och citronklyftor.
Låt krabban rinna av väl. Rör ned samtliga ingredienser till krabbkakorna i en bunke, smaka av och krydda ev mer. Forma 12 kakor av smeten. Lägg kakorna på ett fat, platta till dem något och låt dem stå kallt ca 30 minuter.
Majonnäs: Vispa samman äggulor, citronsaft, senap och salt, gärna i en matberedare eller mixer. Tillsätt oljan under kraftig vispning, först droppvis och efter hand i en fin stråle. Vispa tills majonnäsen tjocknar. Smaksätt med cayennepeppar och dill.
Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek krabbkakorna ca 3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna. Lägg upp krabbkakorna på ett serveringsfat och servera dem genast tillsammans med majonnäsen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i kylen 30 minuter
Tid på spisen ca 6 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar