ELDIG FLÄSKGRYTA
Spansk peppar gör fläskgrytan kryddig och eldig. Servera den värmande grytan en ruggig höstdag tillsammans med ris, isbergssallad och bröd.
4 portioner
600 g grytbitar av fläskkött
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar i skivor
½ - 1 tsk salt
1/4 - ½ tsk vitpeppar
3 - 4 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 köttbuljongtärningar
25 - 50 g mild feferoni (konserverad
spansk peppar)
1 röd paprika
3 tsk kummin
1 msk oregano
2 msk hackad persilja
Smält matfettet i en stekgryta. Bryn köttet och löken tills de fått färg. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och vinäger och smula ned buljongtärningarna. Låt det få ett uppkok och sedan småkoka 30 minuter.
Skär feferonin i långa skivor och ta bort kärnorna. Skär paprikan i bitar. Tillsätt feferoni, paprika och kummin och låt det koka 5 - 10 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och peppar. Strö persilja över och servera grytan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 45 minuter
Spansk peppar gör fläskgrytan kryddig och eldig. Servera den värmande grytan en ruggig höstdag tillsammans med ris, isbergssallad och bröd.
4 portioner
600 g grytbitar av fläskkött
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar i skivor
½ - 1 tsk salt
1/4 - ½ tsk vitpeppar
3 - 4 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 köttbuljongtärningar
25 - 50 g mild feferoni (konserverad
spansk peppar)
1 röd paprika
3 tsk kummin
1 msk oregano
2 msk hackad persilja
Smält matfettet i en stekgryta. Bryn köttet och löken tills de fått färg. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och vinäger och smula ned buljongtärningarna. Låt det få ett uppkok och sedan småkoka 30 minuter.
Skär feferonin i långa skivor och ta bort kärnorna. Skär paprikan i bitar. Tillsätt feferoni, paprika och kummin och låt det koka 5 - 10 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och peppar. Strö persilja över och servera grytan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 45 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar