torsdag 8 maj 2014

Hallonkräm på gammalt vis

HALLONKRÄM PÅ GAMMALT VIS

Hallon och äpple passar fint tillsammans. Här har vi gjort krämen extra festlig genom att gratinera den.

4 - 5 portioner

2 äpplen
1 dl outspädd hallonsaft
1½ dl vatten
4 tsk maizena
2 krm malen kanel
1 krm malen muskot
200 g hallon
2 msk smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Till servering:
vispad grädde


Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Blanda saft, vatten, maizena, kanel och muskot i en kastrull. Låt koka några minuter tills det tjocknar. Blanda ned hallon och äpplen i krämen och häll alltsammans i en ugnssäker form.

Rör matfett och socker poröst och blanda ned ägget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Klicka ut smeten över frukten och baka i övre delen av ugnen i 175° 25 - 35 minuter.

Servera hallonkrämen och bjud gärna vispad grädde till.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 25 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar