FAVORITFÄRS I FORM
Kanske detta blir även din favoritfärs. Servera den med råstekt potatis eller ris och en fräsch sallad.
4 - 5 portioner
500 g blandfärs
1 dl ströbröd
1½ dl vatten, gärna kolsyrat
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 äggulor
75 g rökt skinka
4 msk senap
2 tomater
4 dl riven ost
Tips:
Färsen får extra fin konsistens om
man använder kolsyrat vatten i
smeten.
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda färsen med salt, peppar och äggulor. Blanda ned ströbrödet. Skär skinkan i strimlor och blanda den sedan med senapen. Skiva tomaterna.
Lägg hälften av färsen i en ugnssäker form. Lägg på skink- och senapsblandningen. Strö över 2 dl av den rivna osten och lägg på resten av färsen. Lägg på tomatskivorna och strö över resten av osten. Stek färsen i mitten av ugnen i 200° ca 40 minuter. Servera favoritfärsen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen ca 40 minuter
Kanske detta blir även din favoritfärs. Servera den med råstekt potatis eller ris och en fräsch sallad.
4 - 5 portioner
500 g blandfärs
1 dl ströbröd
1½ dl vatten, gärna kolsyrat
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 äggulor
75 g rökt skinka
4 msk senap
2 tomater
4 dl riven ost
Tips:
Färsen får extra fin konsistens om
man använder kolsyrat vatten i
smeten.
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda färsen med salt, peppar och äggulor. Blanda ned ströbrödet. Skär skinkan i strimlor och blanda den sedan med senapen. Skiva tomaterna.
Lägg hälften av färsen i en ugnssäker form. Lägg på skink- och senapsblandningen. Strö över 2 dl av den rivna osten och lägg på resten av färsen. Lägg på tomatskivorna och strö över resten av osten. Stek färsen i mitten av ugnen i 200° ca 40 minuter. Servera favoritfärsen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen ca 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar