torsdag 8 maj 2014

Pannkakor med fruktfyllning

PANNKAKOR MED FRUKTFYLLNING

Det här är en underbar efterrätt som garanterat kommer att falla både vuxna och barn i smaken. Dessa tunna pannkakor fylls med ananas och bär, t ex körsbär. Som pricken över i toppas de med en klick crème fraîche och garneras med farin.

4 - 6 portioner

Pannkakssmet:
1½ dl vetemjöl
1 msk socker
2½ dl mjölk
2 ägg
2 msk smör eller olja

Fyllning:
1 liten burk syltade körsbär
1 burk krossad ananas
crème fraîche
farin


Blanda vetemjöl och socker och vispa i mjölken litet i taget till en jämn smet. Tillsätt äggen under fortsatt vispning. Tillsätt smält smör eller olja och grädda tunna pannkakor.

Häll bort spadet från körsbären och blanda dem med ananaskrosset. Värm upp blandningen på svag värme. Klicka fruktblandningen på varje pannkaka med en sked och rulla ihop dem. Lägg en klick crème fraîche på varje pannkaka, strö över farin och servera.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar