OSTGRATINERADE FLÄSKRULADER
4 personer
8 tunna skivor bogfläsk, ca 500 g
1 tsk salt
1 tsk kummin
1 paprika
2 gula lökar
2 tomater
1 msk smör eller margarin
½ dl grädde
1½ dl riven ost med smak
Platta ut köttskivorna lätt med handen och krydda dem med salt och kummin. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken, skålla och flå tomaterna. Fördela paprikastrimlorna och hälften av löken över köttskivorna. Rulla ihop dem och fäst ruladerna med tandpetare.
Bryn dem väl runt om i matfett i en panna. Lägg i tomaterna och den återstående löken och låt småsteka under lock tills ruladerna är nästan möra, ca 30 minuter. Flytta sedan över alltsammans till en ugnssäker form. Tillsätt grädden och strö riven ost över ruladerna. Gratinera i 250° varm ugn en kort stund tills osten fått fin färg.
Servera förslagsvis med kokt broccoli eller majs och kokt potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar