OSTFYLLD FÄRSLIMPA
En köttfärslimpa kan varieras på så många olika sätt. Den vinner ofta på att fyllas med någonting - pröva t ex smörfräst svamp, hackat kryddgrönt, tärnad gurka, eller som här oststavar.
4 portioner
500 g blandfärs
2 kokta kalla potatisar
1 grön paprika
1 gul lök
150 g ost, t ex Grevé eller Herrgårds
2 tsk salt
1 tsk fyra kryddor
1 dl tomatjuice
1 dl mjölk
smör eller margarin till formen
paprikapulver
Gott att äta till:
Kokt potatis och tomatklyftor.
Lägg köttfärsen i en bunke. Skala och mosa potatisen. Skölj paprikan. Skär av fyra tunna ringar till garnering. Ta noga bort alla kärnor och strimla resten fint. Skala och hacka löken. Skär fyra skivor av osten och skär resten i stavar.
Blanda ned potatis, paprika, lök, salt och fyra kryddor i köttfärsen. Späd med tomatjuice och mjölk. Arbeta färsen smidig. Smörj en avlång, ugnssäker form. Lägg i hälften av färsen, lägg på oststavarna och täck med resten av färsen. Jämna till ytan. Stek i ugn vid 175° ca 35 minuter. Lägg sedan på ostskivorna och paprikaringarna och strö över litet paprikapulver.
Låt färslimpan stå i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills den är genomstekt och osten smält ned och fått litet färg.
Tid för tillagning: Ca 1 timme varav
ca 45 minuter i ugnen.
En köttfärslimpa kan varieras på så många olika sätt. Den vinner ofta på att fyllas med någonting - pröva t ex smörfräst svamp, hackat kryddgrönt, tärnad gurka, eller som här oststavar.
4 portioner
500 g blandfärs
2 kokta kalla potatisar
1 grön paprika
1 gul lök
150 g ost, t ex Grevé eller Herrgårds
2 tsk salt
1 tsk fyra kryddor
1 dl tomatjuice
1 dl mjölk
smör eller margarin till formen
paprikapulver
Gott att äta till:
Kokt potatis och tomatklyftor.
Lägg köttfärsen i en bunke. Skala och mosa potatisen. Skölj paprikan. Skär av fyra tunna ringar till garnering. Ta noga bort alla kärnor och strimla resten fint. Skala och hacka löken. Skär fyra skivor av osten och skär resten i stavar.
Blanda ned potatis, paprika, lök, salt och fyra kryddor i köttfärsen. Späd med tomatjuice och mjölk. Arbeta färsen smidig. Smörj en avlång, ugnssäker form. Lägg i hälften av färsen, lägg på oststavarna och täck med resten av färsen. Jämna till ytan. Stek i ugn vid 175° ca 35 minuter. Lägg sedan på ostskivorna och paprikaringarna och strö över litet paprikapulver.
Låt färslimpan stå i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills den är genomstekt och osten smält ned och fått litet färg.
Tid för tillagning: Ca 1 timme varav
ca 45 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar