MUSTIG KORVGRYTA
Den här korvgrytan innehåller kålrot, som är en både saftig och smaklig rotfrukt. För att kålroten ska bli färdig samtidigt med övriga ingredienser är det bäst att riva den på rivjärn eller att skära den i mycket små tärningar.
4 portioner
1 liten kålrot, ca 600 g
2 morötter
2 syrliga äpplen
300 - 400 g falukorv
1½ - 2 dl buljong
ev ½ tsk salt
2 krm timjan
1 krm rosmarin
Gott att äta till:
Kokt skalpotatis och gurka.
Skala och ansa rotfrukterna. Riv dem på rivjärnets grövsta sida eller skär dem i mycket små tärningar. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhusen. Dra skinnet av korven och skär den i tärningar eller bitar.
Varva rotfrukter, korv och äpple i en gryta och häll på buljongen. Låt grytan sjuda tills rotfrukterna känns mjuka, ca 15 minuter. Krydda med salt om så behövs samt med timjan och rosmarin.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Den här korvgrytan innehåller kålrot, som är en både saftig och smaklig rotfrukt. För att kålroten ska bli färdig samtidigt med övriga ingredienser är det bäst att riva den på rivjärn eller att skära den i mycket små tärningar.
4 portioner
1 liten kålrot, ca 600 g
2 morötter
2 syrliga äpplen
300 - 400 g falukorv
1½ - 2 dl buljong
ev ½ tsk salt
2 krm timjan
1 krm rosmarin
Gott att äta till:
Kokt skalpotatis och gurka.
Skala och ansa rotfrukterna. Riv dem på rivjärnets grövsta sida eller skär dem i mycket små tärningar. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhusen. Dra skinnet av korven och skär den i tärningar eller bitar.
Varva rotfrukter, korv och äpple i en gryta och häll på buljongen. Låt grytan sjuda tills rotfrukterna känns mjuka, ca 15 minuter. Krydda med salt om så behövs samt med timjan och rosmarin.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar