söndag 25 maj 2014

Milanesiska rulader

MILANESISKA RULADER

En ovanlig men pikant och mycket god fyllning är det i de här ruladerna - riven parmesanost, finhackad rökt skinka och ägg. Ruladerna ligger på en bädd av spaghetti och är garnerade med smörfräst, färsk röd paprika. Stekta tomater är också mycket gott till och kan ersätta paprikan under den del av året då det kan vara svårt att få tag i färsk paprika. Koka spaghettin i lättsaltat vatten så att den nätt och jämnt är mjuk. Den ska ha kvar sin spänst när den serveras. Kokt purjolök eller brysselkål är gott till. Till dessert en persika, färsk eller konserverad.

4 portioner

8 tunna skivor fransyska eller
innanlår av nöt

Fyllning:
100 g rökt skinka
100 g riven parmesanost
1 ägg
2 - 3 msk smör eller margarin
3 dl buljong (tärning)
2 msk tomatpuré
salt, peppar
250 g spaghetti
2 röda paprikor
smör eller margarin


Lägg köttskivorna på en skärbräda och platta ut dem så att de blir så tunna som möjligt. Hacka skinkan fint och blanda den med parmesan och ägg. Bred fyllningen på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare eller tunna snören. Bryn ruladerna väl runt om och späd med buljongen. Sjud under lock ca 45 minuter.

Sila stekskyn och smaksätt den med tomatpuré och ev salt och peppar. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och lägg den som en bädd under ruladerna. Garnera med smörfrästa paprikaringar eller stekta tomater.


Ur boken "Titta så gott" från 1968

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar