söndag 25 maj 2014

Fylld biff

FYLLD BIFF

Det här är mat som duger att bjuda gäster på en lördagskväll. Servera biffarna med brynt potatis, bönor och en sallad!

4 portioner

4 skivor mört innanlår av nöt, 500 - 600 g
salt, peppar
smör eller margarin

Fyllning:
1 gul lök
1 skiva rökt skinka
100 g champinjoner
2 tomater
smör eller margarin
salt, peppar, vitlökssalt
4 äggulor


Bulta ut köttskivorna så tunt som möjligt. Strö salt och peppar på den sida som ligger uppåt.

Hacka lök och skinka fint. Ansa champinjonerna och skär dem i tunna skivor. Skålla och skala tomaterna, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar. Fräs alltsammans i matfettet, strö på salt och peppar och även en aning vitlökssalt.

Lägg fyllningen på den ena halvan av varje biff. Gör en fördjupning i fyllningen och häll försiktigt ned en äggula. Lägg den andra biffhalvan över och fäst med ett par tandpetare, så att fyllningen hålls innanför. Stek biffarna i väl brynt matfett ca 4 minuter på varje sida, strö på salt och peppar och servera.


Ur boken "Titta så gott" från 1968

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar