KÖTT- OCH POTATISBULLAR
Kött- och potatisbullar är mat som man lagar en dag när det finns köttrester i kylskåpet. Det går lika bra med korv, skinka eller höns som med stek. Blanda gärna olika sorter om det finns litet av varje. Rivet citronskal sätter frisk smak på bullarna.
4 portioner
4 dl stekt eller kokt kött (rester
av stek, höns och/eller korv)
8 kokta kalla potatisar
2 ägg
salt, peppar
1 krm rivet citronskal
3 msk finklippt persilja
smör eller margarin
Hacka eller mal köttet. Mosa potatisen riktigt väl. Blanda kött, salt, kryddor och potatis med ägg och persilja. Forma smeten till platta bullar och stek dem i rikligt med välbrynt fett. De ska vara riktigt frasiga och gyllenbruna.
Servera kokt purjolök, grönsallad och gärna mango chutney eller chilisås till.
Från boken "Titta så gott" från 1968
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar