onsdag 14 maj 2014

Mandeläpplen

MANDELÄPPLEN

Efterrätt har man kanske inte varje dag, men lova att pröva den här någon gång. En fin smet med mycket hackad mandel över äppelklyftor. Läckrare kan det inte bli!

4 portioner

4 - 6 äpplen
smör eller margarin till formen
100 g sötmandel
3 msk smör eller margarin
4 - 6 msk socker (beroende på hur
syrliga äpplena är)
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Gott att äta till:
Kall vispad grädde eller vaniljglass.


Skölj och skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg dessa i en smord, ugnssäker form. Hacka mandeln, den behöver inte skalas. Smält matfettet och rör ned socker och mandel. Tillsätt mjöl och mjölk och låt smeten sjuda upp och tjockna.

Klicka ut smeten över äpplena och grädda i ugn vid 225° ca 20 minuter eller tills äpplena mjuknat och mandelsmeten fått fin färg.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar