MAKARONILÅDA MED OST
Det är gott att blanda olika ostsorter och ett bra sätt att ta tillvara överblivna ostbitar. I den här makaronilådan har vi dessutom blandat keso.
4 portioner
4 dl makaroner
vatten, salt
3½ dl riven ost
1 burk keso, 250 g
smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Gott att äta till:
Rökt skinka, kassler eller korv,
rårivna grönsaker.
Koka makaronerna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av. Varva makaronerna, hälften av den rivna osten och keson i en smord, ugnssäker form. Smält matfettet i en kastrull, rör ned mjölet och späd med mjölken under omrörning. Låt såsen koka några minuter och krydda med salt och peppar.
Häll såsen i formen och strö över resten av osten. Gratinera i 200° ugn ca 30 minuter.
Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav 30 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar