onsdag 21 maj 2014

Makaronilåda med ost

MAKARONILÅDA MED OST

Det är gott att blanda olika ostsorter och ett bra sätt att ta tillvara överblivna ostbitar. I den här makaronilådan har vi dessutom blandat keso.

4 portioner

4 dl makaroner
vatten, salt
3½ dl riven ost
1 burk keso, 250 g
smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Gott att äta till:
Rökt skinka, kassler eller korv,
rårivna grönsaker.


Koka makaronerna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av. Varva makaronerna, hälften av den rivna osten och keson i en smord, ugnssäker form. Smält matfettet i en kastrull, rör ned mjölet och späd med mjölken under omrörning. Låt såsen koka några minuter och krydda med salt och peppar.

Häll såsen i formen och strö över resten av osten. Gratinera i 200° ugn ca 30 minuter.


Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav 30 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar