onsdag 14 maj 2014

Läckra chokladcrêpes

LÄCKRA CHOKLADCRÊPES

En perfekt avslutning på en god måltid. Allt smakar läckert av choklad - den krämiga fyllningen, den frasiga pannkakan och såsen.

6 portioner

Crêpessmet:
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk olja + olja till stekjärnet
1 msk socker
2 äggvitor
1 ägg

Fyllning och sås:
½ l yoghurtglass med chokladsmak
1 dl chokladsås


Vispa ihop mjölk, mjöl, kakao, olja, socker, äggvitor och ägg i en skål. Täck över smeten med plastfolie och kyl 1 timme.

Smörj en stekpanna som är 20 cm i diameter med olja. Sätt pannan på medelvärme och låt det bli varmt. Häll ½ dl smet i stekpannan och vrid pannan så att botten täcks av smeten. Grädda 1 minut och vänd sedan crêpen och grädda även den andra sidan 1 minut.

Lägg crêpen på en bit smörpapper och grädda resten av smeten på samma sätt. Smörj pannan med olja före varje crêpe. Lägg smörpapper mellan de färdiga pannkakorna.

Lägg upp sex crêpes på sex tallrikar och portionera ut yoghurtglass på ena halvan av var och en av pannkakorna. Vik den andra halvan över glassen och rulla ihop. Lägg skarven underst. ringla över chokladsås och servera genast.

Ca 15 minuter att tillaga + tid för kylning
+ 2 minuters gräddning/crêpe



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar