FÄRS I FORM MED BACON
En god och saftig köttfärs i form kunde väl vara fint som omväxling till alla köttbullar vi steker? Här förblir saftigheten kvar i färsen och har ingen möjlighet att sippra ut.
4 portioner
400 g blandfärs
1 dl vetemjöl
1 stor gul lök
salt, svartpeppar
1½ dl mineralvatten
2 äggvitor
matfett till formen
1 pkt bacon, ca 150 g
Gott att äta till:
Stuvade ärter och morötter eller
potatismos. Grönsallad med
purjoringar.
Rör färsen och mjölet i en stor skål. Skala och hacka löken fint, rör ned den rå med salt och peppar och tillsätt mineralvattnet. Piska äggvitorna till skum. Vänd in dem så att färsen blir porös och smidig.
Smörj en stor suffléform och klicka färsen i denna. Släta till ytan och lägg baconskivorna som en stjärna över färsen. Sätt in formen ca 1 timme i 200°. Lägg en bit folie över rätten om den ser ut att bli för mörk ovanpå.
Bjud köttfärsen varm eller kall.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme varav
ca 1 timme i ugnen.
En god och saftig köttfärs i form kunde väl vara fint som omväxling till alla köttbullar vi steker? Här förblir saftigheten kvar i färsen och har ingen möjlighet att sippra ut.
4 portioner
400 g blandfärs
1 dl vetemjöl
1 stor gul lök
salt, svartpeppar
1½ dl mineralvatten
2 äggvitor
matfett till formen
1 pkt bacon, ca 150 g
Gott att äta till:
Stuvade ärter och morötter eller
potatismos. Grönsallad med
purjoringar.
Rör färsen och mjölet i en stor skål. Skala och hacka löken fint, rör ned den rå med salt och peppar och tillsätt mineralvattnet. Piska äggvitorna till skum. Vänd in dem så att färsen blir porös och smidig.
Smörj en stor suffléform och klicka färsen i denna. Släta till ytan och lägg baconskivorna som en stjärna över färsen. Sätt in formen ca 1 timme i 200°. Lägg en bit folie över rätten om den ser ut att bli för mörk ovanpå.
Bjud köttfärsen varm eller kall.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme varav
ca 1 timme i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar