KVÄLLSMACKA MED LÖVBIFF
Fyll en småfranska med saftiga biffstrimlor och avocadomajonnäs. Det blir en mättande lunch- eller kvällssmörgås.
4 smörgåsar
1 msk smör eller margarin
4 lövbiffar
salt, peppar
4 småfranska
4 salladsblad
½ - 1 skivad lök
2 skivade tomater
4 skivor ost
Avocadomajonnäs:
1 - 2 mogna avocados
4 msk majonnäs
2 - 3 msk senap
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1/4 - ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Fräs matfettet i en stekpanna. Stek biffarna någon minut på varje sida. Salta och peppra och skär köttet i strimlor.
Skala och mosa avocadon till majonnäsen i en skål. Blanda ned majonnäs, senap och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Halvera bullarna och bred ett tunt lager avocadomajonnäs på brödhalvorna. Lägg ett salladsblad på de undre halvorna och lägg sedan på den strimlade biffen.
Fördela lök-, tomat- och ostskivorna på köttet. Toppa med resten av majonnäsen och lägg till sist på de övre brödhalvorna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Fyll en småfranska med saftiga biffstrimlor och avocadomajonnäs. Det blir en mättande lunch- eller kvällssmörgås.
4 smörgåsar
1 msk smör eller margarin
4 lövbiffar
salt, peppar
4 småfranska
4 salladsblad
½ - 1 skivad lök
2 skivade tomater
4 skivor ost
Avocadomajonnäs:
1 - 2 mogna avocados
4 msk majonnäs
2 - 3 msk senap
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1/4 - ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Fräs matfettet i en stekpanna. Stek biffarna någon minut på varje sida. Salta och peppra och skär köttet i strimlor.
Skala och mosa avocadon till majonnäsen i en skål. Blanda ned majonnäs, senap och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Halvera bullarna och bred ett tunt lager avocadomajonnäs på brödhalvorna. Lägg ett salladsblad på de undre halvorna och lägg sedan på den strimlade biffen.
Fördela lök-, tomat- och ostskivorna på köttet. Toppa med resten av majonnäsen och lägg till sist på de övre brödhalvorna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar