fredag 2 maj 2014

Kryddade potatisbullar

KRYDDADE POTATISBULLAR

Laga gärna en stor sats potatismos någon dag och planera på så sätt maten för nästa dag. Då använder man resterna till att göra kryddstarka potatisbullar.

4 portioner

500 g fast potatismos
2 ägg
½ tsk chilipulver
1 tsk salt
1/4 tsk senapspulver
½ msk finhackad gul lök
1 msk mjölk
1 dl ströbröd
drygt 1 dl riven ost
smör eller margarin

Gott att äta till:
Kötträtter samt råkostsallad
eller skivade tomater.


Blanda potatismos, ägg, kryddor och lök. Tillsätt mjölken. Rör ned hälften av ströbrödet och hälften av den rivna osten. Arbeta snabbt det hela till en smidig smet.

Blanda resten av ströbrödet med resten av osten. Forma smeten till bullar. Rulla dem i blandningen av ströbröd och ost. Stek bullarna i litet matfett i en stekpanna tills de är vackert ljusbruna och frasiga.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar