ENKEL PAELLA MED KÖTTFÄRS
Paella betyder gryta och spanska grytor brukar utökas med saffransris. Så gör vi också med den här goda rätten.
4 portioner
1½ msk olja
400 g blandfärs
salt, peppar
3 stora gula lökar
2 gröna paprikor
1 röd paprika
1 burk skalade tomater, ca 400 g
2 dl långkornigt ris
1 knivsudd saffran, ca ½ pkt
Hetta upp oljan i en gryta, blanda ned färsen och låt den brynas under omrörning. Krydda med salt och peppar. Skala och skär löken i klyftor. Skär de urkärnade paprikorna i små tärningar. Vänd ned löken och paprikorna i färsen. Tillsätt tomaterna med spad. Låt alltsammans småputtra ihop under lock.
Koka riset för sig i dubbelt så mycket lättsaltat vatten som ris. Rör ned saffran mot slutet av koktiden, som beräknas till 18 minuter. Vänd in riset i rätten och smaka av med salt och peppar.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Paella betyder gryta och spanska grytor brukar utökas med saffransris. Så gör vi också med den här goda rätten.
4 portioner
1½ msk olja
400 g blandfärs
salt, peppar
3 stora gula lökar
2 gröna paprikor
1 röd paprika
1 burk skalade tomater, ca 400 g
2 dl långkornigt ris
1 knivsudd saffran, ca ½ pkt
Hetta upp oljan i en gryta, blanda ned färsen och låt den brynas under omrörning. Krydda med salt och peppar. Skala och skär löken i klyftor. Skär de urkärnade paprikorna i små tärningar. Vänd ned löken och paprikorna i färsen. Tillsätt tomaterna med spad. Låt alltsammans småputtra ihop under lock.
Koka riset för sig i dubbelt så mycket lättsaltat vatten som ris. Rör ned saffran mot slutet av koktiden, som beräknas till 18 minuter. Vänd in riset i rätten och smaka av med salt och peppar.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar