KALVKOTLETTER MED PORTVINSSÅS
Tyvärr är kalvkotletter ganska dyr mat. Om man tänker göra något på kalvkotletter är det roligare att göra något som har det lilla extra. Prova den här rätten med god portvinssås.
4 portioner
4 tjocka kalvkotletter
salt, peppar
2 msk smör eller margarin
1 msk olja
200 g champinjoner
1 schalottenlök eller ½ liten gul lök
1 dl portvin
1½ dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
1 äggula
Garnering:
krasse eller persilja
Tips:
Den här rätten kan tillagas på kyckling-
bröst i stället för kalvkotletter.
Salta och peppra kotletterna och bryn dem i en blandning av smör eller margarin och olja. Skala och hacka löken. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Ta kotletterna ur stekpannan och fräs champinjoner och lök i matfettet.
Lägg tillbaka kotletterna i pannan och häll vin och buljong över. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt det sjuda 15 - 20 minuter. Ta upp köttet och lägg upp det på ett varmt fat. Låt skyn koka in litet innan den späds med vispgrädde.
Vispa äggulan med litet av den varma skyn. Ta pannan från värmen och vispa ned ägget i såsen. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över köttet. Servera.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Tyvärr är kalvkotletter ganska dyr mat. Om man tänker göra något på kalvkotletter är det roligare att göra något som har det lilla extra. Prova den här rätten med god portvinssås.
4 portioner
4 tjocka kalvkotletter
salt, peppar
2 msk smör eller margarin
1 msk olja
200 g champinjoner
1 schalottenlök eller ½ liten gul lök
1 dl portvin
1½ dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
1 äggula
Garnering:
krasse eller persilja
Tips:
Den här rätten kan tillagas på kyckling-
bröst i stället för kalvkotletter.
Salta och peppra kotletterna och bryn dem i en blandning av smör eller margarin och olja. Skala och hacka löken. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Ta kotletterna ur stekpannan och fräs champinjoner och lök i matfettet.
Lägg tillbaka kotletterna i pannan och häll vin och buljong över. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt det sjuda 15 - 20 minuter. Ta upp köttet och lägg upp det på ett varmt fat. Låt skyn koka in litet innan den späds med vispgrädde.
Vispa äggulan med litet av den varma skyn. Ta pannan från värmen och vispa ned ägget i såsen. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över köttet. Servera.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar