onsdag 14 maj 2014

Köttgryta med paprika

KÖTTGRYTA MED PAPRIKA

Överraska familjen med en gryta av lövbiff och paprika, smaksatt med sherry och ingefära.

4 portioner

500 g lövbiff
3 dl långkornigt ris
1 av vardera röd, grön och gul paprika
2 blekselleristjälkar
1 gul lök
1 msk rapsolja

Marinad:
1½ dl kinesisk soya
1 dl sherry eller kycklingbuljong
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk eller
½ tsk mald ingefära
2 krm nymald svartpeppar


Börja med att blanda soya och sherry eller kycklingbuljong till marinaden i en skål. Pressa i vitlöken och rör ned ingefära och peppar. Skär köttet i tunna strimlor och lägg i marinaden. Täck över och ställ kallt medan resten förbereds. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Skölj, kärna ur och strimla paprikorna, hacka sellerin och löken. Hetta upp en stekpanna eller wok och värm upp oljan. Ta upp och torka köttet. Spara resten av marinaden. Stek köttet någon minut tills det inte längre är rött. Lägg i paprika, selleri och lök och låt allt fräsa samman ca 5 minuter.

Häll marinaden över och gör ett snabbt uppkok. Grönsakerna ska fortfarande kännas krispiga. Servera genast.

Ca 30 minuter att tillaga + marineringstid



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar