onsdag 14 maj 2014

Dipsåser med färskost

DIPSÅSER MED FÄRSKOST

Snabba att göra och underbart goda - dipsåserna är perfekta att doppa grönsaker i till drinken. Eller använd dem som pålägg!

4 portioner

1 röd paprika
3 salladslökar
8 dl kesella gourmet
4 msk mineralvatten
saft av 1½ citron
salt, peppar
½ tsk paprikapulver
3 vitlöksklyftor
½ gurka
1 msk olivolja
50 g urkärnade svarta oliver
½ knippa persilja
1 nypa timjan
1 knivsudd cayennepeppar


Ansa och skölj paprikan och salladslöken. Tärna paprikan fint och strimla salladslöken. Mjukrör färskosten i en skål.

Blanda samman 1/3 av osten med 2 msk mineralvatten och saften av ½ citron. Rör ned paprikan och salladslöken och smaka av med salt, peppar och paprikapulver.

Ta ytterligare 1/3 av ostmassan och blanda i resten av mineralvattnet och saften av ½ citron. Pressa ned två vitlöksklyftor. Skala gurkan, kärna ur den och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda ned detta och krydda kraftigt med salt och peppar.

Blanda ut resten av färskosten med citronsaft och olivolja. Hacka oliverna fint. Skölj, ansa och skaka av persiljan, hacka den fint och blanda med oliverna. Pressa ned den tredje vitlöksklyftan och krydda med salt, peppar, timjan och cayennepeppar.

15 minuter att tillaga



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar