KÖTTFÄRSSÅS MED KESO
Om man blandar keso i köttfärssåsen blir den både drygare, billigare och mindre kaloririk. Keson ger dessutom såsen en god och annorlunda smak.
4 portioner
1 stor gul lök
4 tomater eller 2 msk tomatpuré
1 msk smör eller margarin
250 g blandfärs
1 burk keso, ca 250 g
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 tsk Worcestershiresås
1 tsk salvia
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
ev 1 tsk buljongpulver
Gott att äta till:
Pasta eller ris och gärna en sallad.
Skala och hacka löken. Skölj och skiva ev tomater. Fräs löken i litet matfett i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och keso, litet i taget. Rör i stekpannan tills såsen blir brun och grynig. Tillsätt tomatskivorna eller tomatpurén och låt det hela småputtra på svag värme ca 10 minuter.
Red av såsen med mjölet utrört i litet vatten och låt sjuda 3 - 5 minuter. Smaksätt med Worcestershiresås, salvia, salt, peppar och ev buljongpulver.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar