CHARLIES KYCKLING
Den kryddiga, mustiga såsen sätter piff på kycklingen. Gör gärna en större mängd sås och servera resten bredvid.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
Sås:
3 msk smör eller margarin
4 msk finhackad lök
1½ dl mild chilisås
4 msk farin
2 msk senap
2 msk vatten
2 msk rödvinsvinäger
1 msk Worcestershiresås
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
några droppar Red Hot Sauce
eller tabasco
Tips:
Grilla gärna kycklingen i stället för att
steka den i ugn. Såsen passar utmärkt
när du grillar eller steker kött eller ham-
burgare.
Serveringstips:
Kokt ris, stekta tomater och sallad.
Dela kycklingen i bitar och torka av med hushållspapper. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form.
Sås: Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ned chilisås, farin, senap, vatten, vinäger, Worcestershiresås, salt, vitlök och ev Red Hot Sauce. Låt alltsammans koka några minuter.
Pensla kycklingbitarna med såsen och stek dem i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 40 minuter eller tills de är genomstekta. Pensla då och då med såsen.
Servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen ca 40 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar