KORV PÅ GRÖNSAKSBÄDD
Kombinera som omväxling falukorven med salladskål, purjolök, äpple och goda kryddor. Det hela blir en välsmakande och snabblagad gryträtt.
4 portioner
400 - 500 g falukorv
1 salladskål (kinakål), ca 700 g
2 purjolökar
2 syrliga äpplen
8 - 10 hela nejlikor
4 - 6 hela vitpepparkorn
1 lagerblad
några persiljekvistar
1½ dl vatten
ev ½ - 1 tsk salt
Gott att äta till:
Grovt, mörkt bröd och senap.
Dra skinnet av korven och skär den i strimlor. Ansa och skölj grönsakerna. Skala äpplena. Skär allt i mycket fina strimlor. Stöt eller krossa kryddorna.
Lägg grönsaksstrimlorna i botten på en gryta och korven ovanpå. Strö kryddor emellan och över. Tillsätt persiljekvistarna och vattnet. Låt grytan koka upp och sedan långsamt sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills grönsakerna känns lagom mjuka.
Tillsätt ev salt, men smaka först på spadet. Korven kan ibland ge tillräcklig sälta åt grönsakerna.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar