HALLONDESSERT
En frisk dessert med hallon serverar vi gärna på den fina middagen. Använd djupfrysta bär som finns att köpa i affären om du inte har egna från din trädgård.
4 portioner
4 gelatinblad
vatten
1 apelsin
250 - 300 g djupfrysta hallon
1½ dl socker
2½ dl naturell yoghurt
3 äggvitor
Garnering:
vispad grädde
hyvlad choklad
Tips:
Är hallonen sockrade kan socker-
mängden minskas något.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter. Tvätta och torka apelsinen och riv av skalet. Pressa ur 1 dl apelsinsaft. Finfördela bären i mixer eller matberedare. Man kan också passera dem genom en sil. Rör i socker och rivet apelsinskal.
Krama ur och smält gelatinbladen i en skål över ett sjudande vattenbad eller i en kastrull på svag värme. Blanda det smälta gelatinet med den pressade apelsinsaften och rör ned blandningen i de mosade bären. Låt det tjockna något men det får inte stelna. Tillsätt yoghurten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i bärmoset. Häll upp blandningen i serveringsskål eller portionsglas. Ställ den till avkylning 2 - 3 timmar. Garnera med vispad grädde och hyvlad choklad vid serveringen.
Tid för tillagning: 20 minuter
+ 3 timmar för avkylning.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar