KASSLER PROVENCALE
Servera gratinerad kassler med en ljuvlig doft och smak av vitlök. Rätten är enkel att tillaga även till många gäster och den gör alltid succé.
4 portioner
500 - 600 g benfri kassler
3 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ - 1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Garnering:
persilja
Tips:
Ska du laga till många går det utmärkt
att tillaga kasslern i långpanna.
Serveringstips:
Ris, pasta eller kokt potatis, blandad
sallad och vitt bröd.
Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem i en eller två rader i mitten av en ugnssäker form. Vispa grädden lätt och blanda ned persilja, vitlök, salt och peppar. Klicka grädden över kasslern i formen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 175 - 200° ca 30 minuter.
Strö över litet hackad persilja och servera kasslern.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter
Servera gratinerad kassler med en ljuvlig doft och smak av vitlök. Rätten är enkel att tillaga även till många gäster och den gör alltid succé.
4 portioner
500 - 600 g benfri kassler
3 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ - 1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Garnering:
persilja
Tips:
Ska du laga till många går det utmärkt
att tillaga kasslern i långpanna.
Serveringstips:
Ris, pasta eller kokt potatis, blandad
sallad och vitt bröd.
Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem i en eller två rader i mitten av en ugnssäker form. Vispa grädden lätt och blanda ned persilja, vitlök, salt och peppar. Klicka grädden över kasslern i formen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 175 - 200° ca 30 minuter.
Strö över litet hackad persilja och servera kasslern.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter
Hej Bella! Gjorde din kassler provencale igårkväll när vi hade goda vänner på middag! Sååå god och uppskattad! Tack för kanonrecept! Kram Lotta
SvaraRadera