torsdag 8 maj 2014

Kassler Provencale

KASSLER PROVENCALE

Servera gratinerad kassler med en ljuvlig doft och smak av vitlök. Rätten är enkel att tillaga även till många gäster och den gör alltid succé.

4 portioner

500 - 600 g benfri kassler
3 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ - 1 krm svartpeppar
2 dl riven ost

Garnering:
persilja

Tips:
Ska du laga till många går det utmärkt
att tillaga kasslern i långpanna.

Serveringstips:
Ris, pasta eller kokt potatis, blandad
sallad och vitt bröd.


Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem i en eller två rader i mitten av en ugnssäker form. Vispa grädden lätt och blanda ned persilja, vitlök, salt och peppar. Klicka grädden över kasslern i formen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 175 - 200° ca 30 minuter.

Strö över litet hackad persilja och servera kasslern.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid i ugnen ca 30 minuter









1 kommentar:

  1. Hej Bella! Gjorde din kassler provencale igårkväll när vi hade goda vänner på middag! Sååå god och uppskattad! Tack för kanonrecept! Kram Lotta

    SvaraRadera