GRYTA MED FLÄSKKORV OCH VITKÅL
I det här receptet använder vi färdigkokt fläskkorv, som är den som säljs mest nu för tiden. Om man vill använda rå fläskkorv bör man beräkna ca 700 g i stället och låta den koka med hel i kålen från början. Ta sedan upp den, skiva den och lägg tillbaka den över kålen.
4 portioner
1 bit vitkål, ca 600 g
2 - 3 dl vatten
1½ tsk salt
1 tsk hela senapskorn
500 g kokt fläskkorv
3 msk finklippt persilja
Tips:
Använder man färsk vitkål kan
man minska något på koktiden.
Gott att äta till:
Kokt potatis och senap.
Skölj vitkålen och strimla den fint. Lägg vitkålen i en låg, vid kastrull och häll på vattnet. Salta och strö över senapskornen. Koka upp kålen och låt den sjuda ca 20 minuter.
Skär fläskkorven i skivor. Lägg korvskivorna ovanpå kålen och låt alltsammans sjuda ytterligare en stund tills korven är genomhet och kålen lagom mjuk. Strö över persiljan och servera.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar