måndag 19 maj 2014

Gryta från Lothringen

GRYTA FRÅN LOTHRINGEN

Grönsaker smakar alltid bra tillsammans med fläskkött. I den här grytan blandar man fläsk med mycket grönsaker och får på ganska kort tid en lättlagad och rejäl vardagsrätt.

4 portioner

400 g lättrimmat fläsk
300 g färska eller djupfrysta gröna bönor
4 - 5 potatisar
3 gula lökar
1 purjolök
2 morötter
2 dl vatten
några hela vitpepparkorn
1 kryddbukett av timjan, persilja
och lagerblad
ev svartpeppar

Gott att äta till:
Rågbröd och senap, gärna också
en sallad.


Skär fläsket i små bitar. Skölj och ansa ev färska bönor. Djupfrysta kan läggas otinade i grytan. Skala potatisen och skär den i bitar. Skala och skiva löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna.

Varva fläsk och grönsaker i en gryta. Häll på vattnet och tillsätt vitpepparkornen. Lägg i kryddbuketten. Låt grytan sjuda under lock på svag värme ca 25 minuter eller tills fläsk och grönsaker är lagom kokta. Pröva med en sticka.

Ta upp kryddbuketten och krydda ev med litet svartpeppar.


Tid för tillagning: Ca 40 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar