måndag 19 maj 2014

Fylld kalvschnitzel

FYLLD KALVSCHNITZEL

Färsk mejram är en utsökt krydda som använts sedan urminnes tider i det svenska köket. Här sätter den smak på både kalvköttet och såsen.

4 portioner

4 kalvschnitzlar, 500 - 600 g
salt, peppar
40 - 50 g smör eller margarin
2 msk färsk mejram
eller 2 tsk torkad
½ krm salt
½ krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1/4 grönsaksbuljongtärning
2 msk färsk mejram
eller 2 tsk torkad
1 msk maizena

Garnering:
färsk mejram eller persilja

Tips:
Kalvschnitzel kan bytas ut mot lövbiff.
Förkorta då tillagningstiden något.


Krydda schnitzlarna med salt och peppar. Blanda ihop matfett, mejram, salt och peppar och lägg en klick av mejramsmöret på varje schnitzel. Vik dem dubbla. Smält matfettet i en stekpanna och stek schnitzlarna på båda sidor tills de fått färg. Lägg på locket och efterstek 10 - 15 minuter.

Lägg upp köttet på serveringsfat och håll det varmt. Vispa ur pannan med vin, vatten och grädde. Tillsätt buljongtärning, mejram och maizena utrörd i litet vatten och låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar, häll litet av såsen över schnitzlarna och servera resten bredvid.

Garnera med färsk mejram och servera schnitzlarna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 20 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar