tisdag 6 maj 2014

Grillade färsbiffar

GRILLADE FÄRSBIFFAR

Färsbiffarna får extra fin smak av den kryddiga grillsåsen. Gör gärna litet större sats sås, så räcker den även att servera till biffarna.

4 portioner

500  600 g köttfärs
1 ägg
2 msk finhackad lök
2 msk finhackad grön paprika
1 msk soya
1 msk mild chilisås
2 msk kaffegrädde
1 msk maizena
1 - 1½ tsk salt
vitpeppar

Grillsås:
1 dl mild chilisås
½ dl vatten
1 msk citronsaft
1 msk farin
1 msk Worcestershiresås
ett par droppar tabasco

Serveringstips:
Potatis och grillade tomater eller
en sallad. Eller i hamburgerbröd
med sallad och dressing.


Blanda samman alla ingredienserna till grillsåsen.

Blanda köttfärs, ägg och lök i en skål. Tillsätt paprika, soya och chilisås. Blanda ihop grädde och maizena och rör ned blandningen i färsen. Krydda med salt och peppar.

Forma färsen till 4 jämna biffar och lägg dem på galler i en form. Pensla dem med grillsåsen. Grilla biffarna totalt 12 - 15 minuter. Vänd dem några gånger under grillningen - tiden beror på hur välstekta biffarna ska vara.

Tid för tillagning:
Förberedelse 35 minuter
Grilltid 12 - 15 minuter






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar