tisdag 6 maj 2014

Entrecôte på italienska

ENTRECÔTE PÅ ITALIENSKA

En skiva entrecôte med grönsaksröra blir en verkligt god måltid. Servera pasta, ris eller råstekt potatis till.

4 portioner

4 skivor entrecôte
salt, peppar
1 msk smör eller margarin

Grönsaksröra:
1 gul lök
200 g zucchini
1 gul paprika
1 burk hela tomater, 400 g
1 msk smör eller margarin
½ - 1 tsk salt
½ krm vitpeppar
½ - 1 dl vatten
1 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta

Garnering:
persilja

Serveringstips:
Servera en klick chilismör till
entrecôten. Blanda 4 msk smör,
1 msk chilisås, 1 msk persilja,
½ - 1 krm salt, litet peppar samt
ev 1 pressad vitlöksklyfta och rör
det smidigt.


Skala och skiva löken till grönsaksröran. Hyvla zucchinin i remsor med potatisskalare. Strimla paprikan och dela tomaterna i mindre bitar. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ned zucchini, paprika, tomater, salt och peppar. Låt det småputtra under lock ca 10 minuter. Späd ev med ½ - 1 dl vatten. Tillsätt chilisås och vitlök. Smaka av och krydda ev mer. Strö över hackad persilja.

Krydda köttskivorna med salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna. Stek köttskivorna på båda sidor tills de är lagom stekta, 2 - 3 minuter/sida. Servera entrecôten och bjud grönsaksröran till.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar