tisdag 6 maj 2014

Festbiff med svamp

FESTBIFF MED SVAMP

Laga denna festrätt i en traktörpanna och servera rätten direkt ur pannan. Låt köttet småputtra i vinet så blir det extra mört och gott.

4 portioner

4 skivor utskuren biff eller innanlår
100 g färska champinjoner
eller 1 burk konserverade, 185 g
1 gul lök
2 - 3 msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk smör eller margarin
1 dl rött vin eller köttbuljong
1 pressad vitlöksklyfta

Serveringstips:
Kokt potatis, grönsaksblandning
och vitt bröd.


Skär champinjoner och lök i skivor. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik och vänd köttet i blandningen. Smält 2 msk matfett i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor tills det fått färg. Lägg över köttet på ett fat.

Smält resten av matfettet i stekpannan och bryn svamp och lök ca 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt vin och vitlök. Låt alltsammans småputtra under lock på svag värme ca 30 minuter. Smaka av skyn och krydda ev med salt och peppar. Servera köttet.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 45 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar