måndag 19 maj 2014

Gratäng på frukostkorv

GRATÄNG PÅ FRUKOSTKORV

Vill man åstadkomma någonting extra av korv är det här receptet värt att pröva.

4 portioner

2 - 3 frukostkorvar, 200 - 300 g
100 g rökt mager skinka
(1 msk smör eller margarin)
3 purjolökar, ca 400 g
2 dl kokt, långkornigt ris
2 ägg
salt, svartpeppar
1 tsk maizena
1 tsk olja
ca 1 dl riven ost, t ex Herrgårds
ca 2 msk finstött skorpmjöl


Dra skinnet av korvarna och skär dem i skivor. Klipp skinkan i tärningar och fräs dem tills de tagit färg i torr, het stekpanna. Tillsätt korvskivorna och ev 1 msk matfett. Fräs några minuter under omrörning. Ansa och skölj purjon. Skär den i ytterst tunna ringar. Blanda ned dem i stekpannan och vänd in riset.

Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med salt och peppar och häll blandningen över korvröran och rör om. Piska äggvitorna till styvt skum och vänd in maizenamjölet. Blanda försiktigt ned korvröran i äggvitorna. Pensla en ugnssäker form med olja och häll i korvröran. Blanda ost och skorpmjöl och strö över.

Gratinera rätten ca 20 minuter i 225° ugnsvärme.


Tid för tillagning: Ca 40 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar