måndag 19 maj 2014

Gryta med njure

GRYTA MED NJURE

En gryta på svinnjure är festlig och billig vardagsmat. Svinnjure har litet frän smak och bör därför blötläggas i mjölk eller vatten några timmar innan den tillagas.

4 portioner

3 svinnjurar, ca 400 g
2 gula lökar
8 - 10 potatisar
1½ - 2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm timjan
1 - 2 lagerblad
1 burk tomater, ca 400 g
1½ - 2 dl buljong
2 msk klippt persilja

Tips:
Extra gott blir det om man strör knaper-
stekta baconstrimlor över njurgrytan just
före serveringen.

Gott att äta till:
Råkost.


Låt njurarna ligga i mjölk eller vatten ett par timmar och skär dem därefter i skivor. Skala lök och potatis och skär dem i skivor. Bryn njure och lök i matfettet i en stekpanna. Varva njure, lök, potatis, salt, kryddor och tomater i en gryta. Häll över tomatspad och buljong och låt alltsammans sakta koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 30 minuter.

Strö över klippt persilja och servera direkt ur grytan.


Tid för tillagning: Ca 1 timme +
2 - 3 timmar för blötläggning av
njurarna.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar