måndag 19 maj 2014

Apelsinfromage

APELSINFROMAGE

4 personer

4 blad gelatin
2 ägg
3 msk socker
rivet skal av 1 apelsin
saft av 3 apelsiner, ca 1½ dl
2 dl tjock grädde

Garnering:
apelsinskivor
vispad grädde


Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 30 minuter. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, helst med elvisp. Tillsätt apelsinskal och -saft. Smält gelatinet i några droppar vatten och vispa ned det i äggsmeten. Låt blandningen tjockna men inte stelna.

Vispa grädden och rör ned den i krämen. Lägg upp fromagen i portionsglas och låt den stelna på kallt ställe. Garnera till serveringen med apelsinskivor och ev en gräddklick.

Variation:
Ett stänk madeira i fromagen ger en pikant smak. Fromagen kan göras på apelsinjuice efter samma recept.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter +´
tid för fromagen att stelna (ca 1 timme).


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar