APELSINFROMAGE
4 personer
4 blad gelatin
2 ägg
3 msk socker
rivet skal av 1 apelsin
saft av 3 apelsiner, ca 1½ dl
2 dl tjock grädde
Garnering:
apelsinskivor
vispad grädde
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 30 minuter. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, helst med elvisp. Tillsätt apelsinskal och -saft. Smält gelatinet i några droppar vatten och vispa ned det i äggsmeten. Låt blandningen tjockna men inte stelna.
Vispa grädden och rör ned den i krämen. Lägg upp fromagen i portionsglas och låt den stelna på kallt ställe. Garnera till serveringen med apelsinskivor och ev en gräddklick.
Variation:
Ett stänk madeira i fromagen ger en pikant smak. Fromagen kan göras på apelsinjuice efter samma recept.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter +´
tid för fromagen att stelna (ca 1 timme).
Från Hemmets Journal kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar