GODA GAMMALDAGS BIFFAR
Malda biffar får bäst köttsmak om man använder vitt bröd i stället för ströbröd till att dryga ut med. Dessutom blir de porösare. Man kan variera biffarna genom att smaksätta dem med olika kryddor.
4 portioner
500 g köttfärs, gärna lika delar
av nöt, kalv och gris
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 ägg
drygt 1 dl smulor av vitt, okryddat,
torrt bröd
1 finhackad gul lök
2 - 3 dl buljong
ev litet timjan eller kryddpeppar
eller ½ pressad vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Kokt potatis och kokta grönsaker.
Blanda köttfärsen med salt, peppar och ägg. Tillsätt brödet, löken och buljongen samt övriga kryddor enligt önskan. Arbeta färsen smidig. Forma den till knubbiga biffar.
Bryn matfett i en stekpanna. Bryn biffarna väl på båda sidor. Låt dem sedan eftersteka ett par minuter. Lägg upp biffarna på varmt fat och servera genast.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Malda biffar får bäst köttsmak om man använder vitt bröd i stället för ströbröd till att dryga ut med. Dessutom blir de porösare. Man kan variera biffarna genom att smaksätta dem med olika kryddor.
4 portioner
500 g köttfärs, gärna lika delar
av nöt, kalv och gris
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 ägg
drygt 1 dl smulor av vitt, okryddat,
torrt bröd
1 finhackad gul lök
2 - 3 dl buljong
ev litet timjan eller kryddpeppar
eller ½ pressad vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Kokt potatis och kokta grönsaker.
Blanda köttfärsen med salt, peppar och ägg. Tillsätt brödet, löken och buljongen samt övriga kryddor enligt önskan. Arbeta färsen smidig. Forma den till knubbiga biffar.
Bryn matfett i en stekpanna. Bryn biffarna väl på båda sidor. Låt dem sedan eftersteka ett par minuter. Lägg upp biffarna på varmt fat och servera genast.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar