FYLLDA WIENERKORVAR MED POTATISSALLAD
Korv är och förblir många barns och ungdomars förtjusning. Litet festligare och annorlunda blir korven om den fylls med ost och grillas med bacon. Servera vår goda potatissallad till.
4 portioner
6 kalla kokta potatisar, ca 500 g
1 syrligt äpple
1 gul lök
1 ättiksgurka
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller filmjölk
2 msk senap
½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
70 g ost
8 wienerkorvar
8 skivor bacon
litet finklippt gräslök
eller strimlad purjolök
Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj och tärna äpplet. Skala och finhacka löken. Skär gurkan i tärningar. Blanda potatis, äpple, lök och gurka i en skål. Rör samman majonnäs, gräddfil eller filmjölk, senap, salt och peppar. Häll såsen över salladen och låt den stå kallt ca 30 minuter.
Strimla osten. Skär en skåra i korvarna och fyll dem med oststrimlor. Linda en baconskiva runt varje korv och fäst med tandpetare. Grilla korvarna i ugn vid 250° eller på utegrillen.
Blanda om salladen. Strö över gräslök eller purjo och servera potatissalladen till korven.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter +
tid för salladen att stå kallt.
Korv är och förblir många barns och ungdomars förtjusning. Litet festligare och annorlunda blir korven om den fylls med ost och grillas med bacon. Servera vår goda potatissallad till.
4 portioner
6 kalla kokta potatisar, ca 500 g
1 syrligt äpple
1 gul lök
1 ättiksgurka
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller filmjölk
2 msk senap
½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
70 g ost
8 wienerkorvar
8 skivor bacon
litet finklippt gräslök
eller strimlad purjolök
Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj och tärna äpplet. Skala och finhacka löken. Skär gurkan i tärningar. Blanda potatis, äpple, lök och gurka i en skål. Rör samman majonnäs, gräddfil eller filmjölk, senap, salt och peppar. Häll såsen över salladen och låt den stå kallt ca 30 minuter.
Strimla osten. Skär en skåra i korvarna och fyll dem med oststrimlor. Linda en baconskiva runt varje korv och fäst med tandpetare. Grilla korvarna i ugn vid 250° eller på utegrillen.
Blanda om salladen. Strö över gräslök eller purjo och servera potatissalladen till korven.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter +
tid för salladen att stå kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar