GRYTA PÅ KÖTTFÄRS OCH SALLADSKÅL
Salladskål, även kallad kinesisk kål, har vi använt i den här mustiga grytan på köttfärs. Använd stamdelen av salladskålen i grytan och toppdelen i en sallad att servera till.
4 portioner
1 stor gul lök
1 palsternacka
1 bit rotselleri, ca 60 g
1 stor morot
2 msk smör eller margarin
400 g blandfärs
½ salladskål (stamdelen)
1 röd paprika
3 - 4 dl buljong
2 krm oregano
ev salt
2 msk klippt persilja
Gott att äta till:
Kokt ris med rivet apelsinskal
eller pasta och en sallad.
Skala och hacka löken. Skala och skölj palsternacka, rotselleri och morot och skär dem i fina strimlor. Bryn matfettet i en gryta och tillsätt lök och rotfrukter. Bryn dem lätt. Tillsätt köttfärsen och rör om ordentligt. Låt köttfärsen bryna tills den är grynig och har fått fin färg.
Skölj och strimla salladskålen. Ansa och skär paprikan i tärningar. Tillsätt salladskål och paprika och häll på buljongen. Låt det hela sjuda en stund tills kålen börjar mjukna, ca 15 minuter. Krydda med oregano och ev salt. Strö över klippt persilja före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Salladskål, även kallad kinesisk kål, har vi använt i den här mustiga grytan på köttfärs. Använd stamdelen av salladskålen i grytan och toppdelen i en sallad att servera till.
4 portioner
1 stor gul lök
1 palsternacka
1 bit rotselleri, ca 60 g
1 stor morot
2 msk smör eller margarin
400 g blandfärs
½ salladskål (stamdelen)
1 röd paprika
3 - 4 dl buljong
2 krm oregano
ev salt
2 msk klippt persilja
Gott att äta till:
Kokt ris med rivet apelsinskal
eller pasta och en sallad.
Skala och hacka löken. Skala och skölj palsternacka, rotselleri och morot och skär dem i fina strimlor. Bryn matfettet i en gryta och tillsätt lök och rotfrukter. Bryn dem lätt. Tillsätt köttfärsen och rör om ordentligt. Låt köttfärsen bryna tills den är grynig och har fått fin färg.
Skölj och strimla salladskålen. Ansa och skär paprikan i tärningar. Tillsätt salladskål och paprika och häll på buljongen. Låt det hela sjuda en stund tills kålen börjar mjukna, ca 15 minuter. Krydda med oregano och ev salt. Strö över klippt persilja före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar