söndag 11 maj 2014

Fiskfat med örtkryddor

FISKFAT MED ÖRTKRYDDOR

Det här är ett lätt och snabbt sätt att tillaga fisk på. Fiskfiléerna täcks med kryddblandat skorpmjöl och smält smör droppas på. Efter tio minuter i ugnen är de färdiga att servera. Smaklig måltid!

4 portioner

500 - 600 g fiskfiléer
1 - 1 1/4 dl mjölk
ca 3/4 dl vetemjöl
3/4 - 1 tsk salt
3/4 - 1 tsk torkad basilika
3/4 - 1 tsk torkad körvel
1 ägg
ca 1 dl skorpmjöl
ca 50 g smör eller margarin

Garnering:
citronklyftor
hackad persilja

Tips:
Fisken kan göras färdig i förväg fram tills
att den ska sättas i ugnen. Förvara den i
kylskåp fram tills den ska tillredas. Stek-
tiden blir ett par minuter längre.

Gott att äta till:
Kokt potatis, gärna färskpotatis.


Skär fisken i lagom stora bitar. Blanda vetemjöl med salt och örtkryddor, doppa fiskbitarna i mjölken och sedan i mjölblandningen. Vispa upp ägget med resten av mjölken. Blanda resterna av mjölet med skorpmjöl. Smält matfett i en kastrull och låt det svalna.

Doppa fisken i ägg-mjölkblandningen och sedan i mjölblandningen. Lägg bitarna på ett smort, ugnssäkert fat och häll över smält matfett. Ställ fatet mitt i ugnen vid 225° och låt fisken steka ca 15 minuter tills den fått färg och är genomstekt. Garnera med citronklyftor och hackad persilja.

Tid för tillagning: 30 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar